CinefilBlog

The Hunger Games (2012) – Jocurile foamei

Posted on: 24 martie 2012

Actiunea se petrece intr-un viitor regresiv daca pot spune asa, si America de Nor este numita acum Panem. Tara arata ca in anii ’30 din Marea Criza si e impartita in cei avuti si in cei saraci lipiti.

Cei bogati si privilegiati traiesc in Capitol, si doar pentru distractie au realizat un reality-show numit Hunger Games, urmarit de milioane in care bieti tineri saraci sunt alesi prin loterie sa lupte pana la moarte. Familiile tinerilor locuiesc in cele 12 districte ale Panemului in cartiere de rahat asteptand cu sufletul la gura si sperand sa nu fie ei selectati, dar acum o fata incearca sa-si schimbe destinul.

Fiica unui miner, Katnis Everdeen se ofera voluntar pentru a lua locul surorii ei mai mici in competitia Knock-Out (Stanley Tucci isi revela latura actoriceasca de tip rau fid gazda cea groteasca) si „pariaza” pe daramarea sistemului.

     

Filmul este bazat pe popularele carti adresate tinerilor ale lui Suzanne Collins, ce i-a facut pe critici sa zbiere cat ii tineau plamanii ca e cel mai bun si mai inovativ sci-fi de la Matrix incoace.

Ideea generala e ce este un film inteligent si terifiant si pare sa fie urmatoarea serie literara adresata tinerilor, transformata intr-o franciza cinematografica.  A ramas cu siguranta un gol pe piata acum ca Potter s-a terminat si Twilight mai sta doar intr-un singur picior. Acestea fiind spuse va putea Katnis sa-si schimbe destinul?

     

Filmul se termina lasand loc unei continuari – nicio surpriza sincer avand in vedere ca mai sunt doua carti in serie gata pregatite sa fie aduse pe marele ecran daca aceasta va fi un succes – si cu toate semnele ce sugereza o lovitura de box-office n-avem nici un motiv sa credem ca n-o s-o mai vedem pe Katnis.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: