CinefilBlog

Take Shelter (2011)

Posted on: 4 Martie 2012

  Regizor si Scenarist : Jeff Nichols

Genul : Thriller , Drama

Durata : 120 minute

  Distributie : Michael Shannon, Jessica Chastain

Take Shelter este o drama impresionanta despre curajul unui om de a infrunta prejudecatile celorlalti si a face eforturi imense pentru a-si proteja familia.

Curtis LaForche este un sot iubitor si tata devotat dispus sa faca tot ce ii va sta in putere pentru a-si proteja familia.

Totul incepe cu un cosmar al acestuia, in care cainele familiei, Rex, aproape ca ii smulge bratul. Din pacate, cosmarurile continua Curtis experimentand si doua din simptomele schizofreniei : iluzii si halucinatii. El se teme sa nu fi mostenit schizofrenia paranoida de care suferise mama lui in trecut.

O alta grija de a sa, ce se va transforma in obsesie, este aceea a tornadelor. El este convins ca va veni o tornada cum nu s-a mai vazut si ca nimeni nu va fi pregatit.

Curtis si nu vrea sa comita aceasta gresala si face un imprumut riscant la banca pentru a-si construi un adapost anti-tornada.

Aceasta decizie il va afecta insa pe toate planurile. Sotia lui, Samantha este uluita ca din cauza acestui proiect inutil, cum il vedea ea si toti ceilalti i-a costat asigurarea medicala a fetitei lor, Hannah ce avea nevoie de o operatie pentru a putea auzi, reprosandu-i sotului ei ca a facut totul fara stirea ei.

Mariajul atarnandu-i de un fir de par, Curtis este concediat pentru ca folosit utilajele de la locul de munca in interes personal, iar relatia cu cel mai bun prieten este compromisa atunci cand cere sefului lui sa il paseze altei echipe de muncitori de la santierul de constructii unde lucrau.

 

Fiind privit cu ochii neincrezatori, zbuciumul lui Curtis creste, dar la final toate aceste prigoniri isi vor primi rasplata iar constructia adapostului se va dovedi a fi cea mai intemeiata si utila investitie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: