CinefilBlog

Jocuri la nivel inalt – State Of Play (2009)

Posted on: 12 iulie 2009

Posterul filmului evident! Regizor: Kevin McDonald

Distributie: Russell Crowe, Ben Affleck, Rachel McAdams, Helen Mirren

Durata: 118 minute

Moartea amantei unui congresman american este punctul de pornire pentru aceasta pelicula in care s-a ales o pereche de actori cu mult succes la public: Russell Crowe si Ben Affleck. Initial regizorul Kevin McDonald i-ar fi vrut pe Brad Pitt si Edward Norton.

Unul dintre cele mai bune filme din acest an, cu o distributie remarcabila, Russell Crowe si Ben Affleck, prezinta in paralel lumea politicienilor si a ziaristilor, cu toate dedesubturile posibil de marturisit. In rolul nevestei, proaspat despartita Robin Wright Penn, stoarsa ca o lamiae si vesnic nemultumita de viata.

In 1976 se facea un film de acelasi gen, pornind de la un fapt real insa. El avea sa se numeasca „Toti oamenii presedintelui” si sa ramana in istorie. Cel de fata este o aducere la zi a unui caz relativ similar, doar ca de data aceasta e o fictiune, cel putin asa se sustine.

Unul dintre cele mai bune filme din ultima perioada, (dupa parerea criticului de film Irina Margareta Nistor) care a ajuns si pe ecranele noastre si care, pe buna dreptate, a fost apreciat de publicul obisnuit cu serialele englezesti, politiste, care dau dependenta, indiferent de varsta telespectatorului. Cei doi actori sunt remarcabili, unul pe post de politician, aparent imaculat, si celalat ziarist, mai degraba boschetar ca aspect, dar foarte fin profesionist.

Lumea politica versus cea a jurnalistilor, o prietenie indelungata si multe rasturnari de situatie in acest film ingenios pornit de la un serial TV, pe fir intervenid si o femeie despre care abia la final aflam totul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: