CinefilBlog

Mean Girls-Fete Rele

Posted on: 9 mai 2009

Fete ReleRegizor: Mark Waters

Distributie: Linsday Lohan, Rachel McAdams, Lacey Chabert, Tina Fey

Durata: 97 minute

Personajul in jurul careia planeaza intreaga actiune este Cady Heron, (Linsday Lohan) o tanara de 16 ani care s-a mutat in Evanston, Illinois, o suburbie a Chicago-ului dupa ce a fost crescuta in Africa, de parintii de zoologisti. Familia lui Cady s-a mutat aici, dup ace mama ei a primit o oferta de lucru de la Universitatea Northwestern. S-a inscris la scoala North Shore, unde i-a cunoscut pe Damian, “care este aproape prea gay ca sa functioneze” si Janis (Lizzy Caplan) care nu sunt prea populari. Mai tarziu cunoste grupul Plasticelor si in special pe Regina George, matca scolii, inerpretata de Rachel McAdams, Gretchen Weiners, bogata grupului, si Karen Smith, blonda proasta. Trei fete frumoase si populare care o invita pe Cady sa intre in grup.

Rezervata initial, Cady se alatura grupului pentru a le afla secretele intunecate la insistentele lui Damian si Janis. Cu toate acestea, in momentul in care lui Cady ii cade cu tronc fostul iubit al Reginei, Aaron Samuels, (Jonathan Bennett), aceasta se foloseste de statutul ei de Regina Matca pentru a o discredita. Cady, Damian, si Janis pun la cale un complot elaborat cu strictete pentru a o pune la pamant pe Regina. Janis o descrie ca pe un ‘‘dictator diabolic’’ si o intraba pe Cady : ‘‘Cum dobori un dictator ? … Taindu-i resursele’’ ! Janis face o lista cu atuurile Reginei, (corp trasnet, iubit dorit de toate fetele, si scavi ei patetici ‘‘curvele regale’’). La inceput incercarile lor nu au dat rezultate dar dupa putin timp Cady a devenit noua Regina ! Cady isi minte parintii ca merge la o expunere de arta a lui Jamis cat timp sunt plecati din oras cand, de fapt, ea da o petrecere care desi avea scopul de a o aduce mai aproape de Aaron aceasta scapa repede de sub control. Cady se inbata la petrecere, recunoaste ca s-a prefacut sustinand ca nu e buna la matematica si ca a luat note mici doar pentru a medita astfel putand sa fie impreuna. Regina soseste si ea la petrecere si cauta razbunarea.

Cheia planului ei este Cartea Insultelor care continea, jigniri adresate profesorilor si elevilor. Regina scrie cateva jigniri chiar despre ea insasi ducand cartea la directorul scolii Mr. Duvall (Tim Meadows). Cartea cauzeaza un adevarat haos si toata lumea devine salbatica exact ca in Africa, fiecare demonstrand acte de violenta grave.

Mr. Duvall le invita in sala de sport sa discute despre marul discordiei si fiecare sa recunoasca ce le deranjeaza la prietenii lor, dar este inteles gresit de o fata care incepe sa relateze despre perioada ei de menstruatie. Cea care reuseste sa faca ordine este Ms. Norbury (Tina Fey) chiar si aceasta fiind acuzata de Cady ca vinde droguri.

Intrebarea este: Ce impact vor avea toate astea asupra lui Cady si care este deznodamantul ?

Nu pot spune foarte multe despre acest film… Ceea ce va pot spune este ca nu trebuie sa il ratati ! Veti observa inocenta de la inceputul filmului a lui Cady si decursul transformarii ei radicale… Este un proces fascinant chiar daca este totodata nedorit.

Fete Rele la Machiaj

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: