CinefilBlog

Swept Away-Naufragiati

Posted on: 8 mai 2009

NaufragiatiRegizor si scenarist: Guy Ritchie

Distributie: Madonna, Adriano Giannini, Elizabeth Banks

Durata: 89 min.

Amber Leighton(Madonna) a jucat excelent rolul. Chiar nu ma asteptam la un asa talent actoricesc. Acesteia nu i se poate reprosa ca nu si-a interpretat rolul exact asa cum este si in viata reala, ca o nerecunoscatoare plina de fite si ‘inzestrata’ cu un tupeu formidabil. Motivul pentru care sustin acestea este lesne de inteles… Nu se desminte niciodata de la declaratii rautacioase (cel mai recent fiind de exemplu  jignirea fostului ei sot si totodata regizor si scenarist al acestui film,  Guy Ritchie in fata a milioane de fani in timpul unui concert spunand ca este un retardat sentimental) si din maratonul adoptiilor majoritatea oamenilor considerand ca si mine, ca nu le acoorda atentia necesara. Am citit intr-un tabloid de la noi ca atunci cand i s-a refuzat in prima faza, adoptia micutei Mercy James, din Malawi, Madonna s-a aratat dispusa sa cumpere intreg statul ! Dar sa trecem peste parerile mele personale si sa ne indreptam catre subiectul filmului.

Amber Leighton, este o respectabila doamna putred de bogata, care calatoreste alaturi de sotul ei si de cateva prietene din Grecia in Italia, pe un iaht aceasta acceptand doar pentru ca i se adusese la cunostinta ca barca mai degraba, are o sala de fitness. Cand descopera ca sala atat de mult asteptata este formata doar dintr-un amarat de aparat isi iese din pepeni de-a dreptul fapt care il irita nespus pe Giuseppe numit si Peppe sau Mrs. Esposito. Acesta este intrigat la culme de noua lui clienta care ii face zilele amare prin expunerea unor mofturi necunoscute de el, acesta fiind, un italian pescar sarac, dar fericit neobisnuit sa se supuna oamenilor traindu-si viata retras si linistit. Intriga existentei lui are loc asadar, prin cunoasterea acestei femei atat de sofisticate si mofturoase care nu se da inlaturi de la nimic pentru a-si impune principiile formate sub amprenta unei stari financiare excelente. Giuseppe incearca sa ii fie pe plac lui Amber dar in ciuda tuturor eforturilor sale este in continuare persecutat de aceasta. Desi era ferm convins ca un om trebuie sa isi pastreze demnitatea sub orice circumstante, isi doreste nespus sa ‘o omoare pe nenorocita cu un cutit de bucatarie’. Mentioneaza imendiat dupa aceasta dorinta ca, se simte, ca o ‘gazela strapunsa de ochii unui leopard furios’…

Intriga filmului de aceasta data si nu a vietii personajului interpretat de Adriano Giannini/Giuseppe este constituita de plecarea celor doi in larg, cu ajutorul unei barci, in cautarea grupului care a plecat spre pesteri. Desi este avertizata ca starea meteorolagica este nefavorabila pentru o astfel de plecare, Amber face doar ce stie mai bine… insista in ordinul ei ! Dupa niste discutii cand aprinse, cand calme, Amber gaseste un pistol de semnalizare in barcuta in care se aflau si in momentul in care zareste un iaht cei doi se cearta, fiecare incercand sa ii ia pistolul celuilalt. Cine a obtinut focul ? Barca sfarsind gaurita evident ! Dupa cateva zile ajung pe o insula pustie iar aici, Mrs. Esposito isi intra in drepturi… Un om care se ghida dupa legile naturii trebuia evident sa fie stapan aici. Vazand ca nu poate pescui trebuie sa accepte regulile jocului impuse de noul stapan care vroia sa o transforme, intr-o sclava a dragostei. La fiecare jignire Giuseppe ii ‘ofera’ cate o mica palmuta si isi propune sa imblanzeasca bestia. Evident, in cele din urma, cei doi se vor indragosti chiar daca Amber marturiseste ca mai degraba, ar regula un  porc decat sa il sarute pe el. Desi vede o barca Amber se ascunde refuzand sa plece de teama ca nu cumva societatea sa ii desparta… A doua oara, la venirea unei barci cei doi se imbarca, iar Giuseppe ii cere o dovada a iubirii ei… Finalul il descoperiti voi ! Nu uitati sa imi spuneti parerea voastra chiar aici la CinefiMania !

Prin comentariile si parerile mele cu privire la un anumit film nu vreau sa va ‘omor’ interesul. Din contra, acesta mi s-a parut neasteptat de bun. Cu siguranta amintirea acestui film nu va va parasi… Doi oameni atat de diferiti si totusi o iubire atat de puternica.

Reclame

1 Response to "Swept Away-Naufragiati"

super:X

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: