CinefilBlog

American Gangster-Gangster American

Posted on: 8 Mai 2009

American Gangster

Russel Crowe .

Distributie: Denzel Washington, Russel Crowe

Regia : Ridley Scott

Un milion de dolari! E suma record la care ajunge celebrul dealer Frank Lucas intr-s singura zi vanzand heroina pe strazile New York-ului! El inlatura concurenta aducand pe piata marfa mai ieftina si devine in scurt timp cel mai bogat traficant… Politistul Richie Roberts e pe urmele lui, hotarat sa curete strazile de droguri…

Compania mea vinde un produs care este mai bun decat tot ce este pe piata ! Cam greu de refuzat oferta celui mai mare dealer cunoscut drept ‘’lordul drogurilor’’, Frank Lucas, a carui poveste este ecranizata in, poate, cel mai bun film al anului, American Gangster ! In societatea americana a anilor ’70, cand coruptia ‘ingheata politia’, iar razboiul din Vietnam trimite acasa soldati morti sau dependenti de opium si heroina, Mafia isi face linistita jocurile. Mii de kilograme de droguri ajung inevitabil in venele narcomanilor, asta n timp ce justitia inchide ochii, fiind prea bine platita ca sa mai ‘vada’ ceva ! Nimeni nu-l baga in seama pe Frank Lucas (Denzel Washington, foto), un (aparent) simplu negru din Harlem care timp de cativa ani invata de la seful lui arta de a vinde praful alb.

Lucrurile se complica in momentul in care acesta moare iar Frank porneste prpria afacere. In scurt timp va obtine suprematia pe piata drogurilor printr-o strategie simpla  dar foarte eficeienta: el invadeaza piata heroinei cu un drog mai pur la un prêt foarte scazut, aducand marfa direct din Asia, fara intermediari! Apare in peisaj unul dintr putinii politisti necorupti, Richie Roberts (Russel Crowe foto), hotarat sa curete strazile New-York-ului de droguri si sa puna la respect lumea interlopa. El simte ca Mafia scapa afacerea de sub control si ca un barbat de culoare face cartile mai nou pe piata prafurilor.

Frank face gresala sa apara la un meci de box imbracat cu o haina scumpa de blana si ocupand chiar un loc mai bun decat al primarului lucruri care atrag atentia si confirma banuielile politistului ! In ciuda lacomiei si coruptiei ce-i inconjoara, atat Roberts cat si Lucas isi respecta cu indarjire propriile principii, fiind puternic dominati de un cod al onoarei. Intr-un final destinul ii pune fata in fata pentru o confruntare care va decide invingatorul. Care va fi acesta descoperiti voi.

images

Gangster AmericanDuo American Gangster Sursa: Revista Bravo

1 Response to "American Gangster-Gangster American"

..ei pe tn nu te stiuu…te comfndd dar as vrea sa vad acest filmm….cai foarte interesantt…cum pot sa fac rost de ell:?:?:?:?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: